Lille Marrakech | Reiser
66
page-template-default,page,page-id-66,qode-social-login-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Reiser

Reiser

Går du inn portene i den mektige bymuren til gamlebyen i Marrakech er det som å reise tilbake i en annen tid. Til Aladdins eventyrrike! Når du besøker Marrakech. Farger, lyder, lukter, alt smaker av eventyr og magi!

I gamlebyen kan du gå rundt og suge inn inntrykkene av det pulserende folkelivet. Her finner du hyggelige fortausrestauranter, musikere, dansere og livlig handel. Du kan møte eksotiske dyr og fugler, og oppleve morsomme show med lekne apekatter og modige slangetemmere. Du møter mennesker kledt i tradisjonsrike djellaba eller moderne jeans. Du kan ta en ærverdig hestedrosje eller en vanlig taxi. Mulldyr og vogn transporterer også varer og bagasje. Under palmene i Marrakech kan du også finne kameler som villig poserer for fotografen, eller som du kan leie for en tur med ”ørkenens skip.”

Et besøk i et tradisjonsrikt marokkansk bad, ”hammam” kan anbefales. Her blir du vasket, skrubbet og oljet etter alle kunstens regler, og får nyte vedfyrte bad med en helt egen atmosfære. Du får hvile, avslapping og opplever effekten av massasje og renselse med den marokkanske argan-oljen, den naturlig bedi-såpen og rhassol. Løs opp stramme muskler, åpne porene og la huden puste i dampbadene.  Etter denne eksotiske opplevelsen i Hammam får du nyte den velsmakende marokkanske grønn te med mynte.

Shopping

Marrakech er vakker natur, livlig handel, eksotisk kultur, og et vell av ulike varer, smaker og opplevelser. Velduftende krydder, lærvarer, interiør, smykker, skinn, keramikk og klær. Her møtes Europa og Afrika i et tradisjonsrikt handelssentrum som du ikke finner maken til noe annet sted i verden. Over alt møter du smilende og hyggelige mennesker! Marokkanere er gjestfrie og vil det beste for sine gjester. Det moderne og luksuriøse går hånd i hånd med det tradisjonsrike og ekte. Vil du oppleve det moderne Marrakech med sine internasjonale merkebutikker, kontinentale restauranter, ekstravagante hoteller, barer, discoteker og casino kan du finne det i den nye bydelen Guelis.

Overnatting

Opplev å få bo i en tradisjonell riad eller et luksuriøst spahotell. Kanskje du vil bo på hotellet der Petter Stordalen giftet seg, og oppleve forrykende danseshow med flammeslukere, ryttere til hest med halsbrekkende oppvisninger, magedans og Alladins flyvende teppe i 1001 natt? Eller bare nyte rolige dager ved bassengkanten i strålende sol med verdens beste fruktfat ved din side? Solmodne appelsiner rett fra treet smaker bare bedre!

Maten

Hele det åpne torvet Jemaa el fna er det pulserende hjertet i gamlebyen, og den blir betraktet som verdens største uteservering. Om kvelden gjøres det om til restauranter med bugnende grillbuffeter med de herligste retter av kjøtt eller fisk. Her kan du også få smake på den populære snegleretten berbosh som øses opp i små boller fra varme gryter. Langkokt lammekjøtt i tradisjonelle keramikk-krukker over vedfyrte bål eller kortreist grillmat i alle tenkelige utgaver, er også blant de marokkanske spesialitetene. For ikke å forglemme Couscous tilberedt med utsøkte grønnsaker og kryddere fra Marokko med kjøtt eller kylling.

Fjelltur i Atlasfjellene

Et besøk i Marokko kan også ta deg til storslagne naturopplevelser i Atlasfjellene. Nyt utsikten og de snøkledte toppene, sjekk hva markedsbodene kan tilby av tradisjonsrikt kunsthåndverk i fjell-landsbyene. Besøk noen av de historiske byene der mennesker lever slik de har gjort det i tusener av år.

Med kameler i Sahara

Vi inviterer deg med på et besøk blant beduiner og kameler i Saharas sanddyner. Her kan du få ri på kameler, overnatte i telt, og oppleve stemningen rundt leirbålet i den afrikanske natten med dans, musikk, sang og god mat.

Badeferie i Agadir

Har du lyst til å avslutte ferien med badeliv på noen av verdens beste strender eller mest luksuriøse badehoteller, kan vi ta deg med til kystbyen Agadir. Dette er fortsatt en uoppdaget strandperle for mange nordmenn. Herlige restauranter, pulserende natteliv, eller bare rolige, late dager på stranden eller ved bassengkanten, under strålende sol.

Skreddersydde opplegg

Mulighetene er mange, og takket være oppvekst og bredt kontaktnett i Marrakech, og ikke minst språkferdigheter og kulturell forståelse,  kan jeg tilby dere det beste av det beste, som er skreddersydd og tilpasset for nettopp deg eller din gruppes spesielle ønsker og behov. Ta kontakt for en uforpliktende prat og la oss finne fram til den turen som passer best for dere. Jeg arrangerer firmaturer, gruppereiser eller turer for enkeltpersoner som vil oppleve Marokko innenfra.